29.09.2022

5 beste tweedehands stationwagen.

station auto op bergweg

Is er uitbreiding op komst, wil je gewoon een comfortabele auto of heb je graag een ruime auto voor je spullen? Dan is een tweedehands stationwagen perfect. Een station variant is over het algemeen wat langer en heeft meer ruimte dan het standaard model van dat merk. De achterkant van de auto loopt iets meer verticaal. In- en uitladen van je spullen, boodschappen of koffers is hierdoor prettiger en ook het inklappen van de stoelen is bij veel modellen mogelijk. In sommige gevallen kan je zelfs extra stoelen plaatsen. Zo maak je van een 5-persoonsauto een 7-persoonsauto: ideaal voor de grotere gezinnen. Je kan kiezen tussen benzine, diesel of hybride modellen. 


SUV populair, maar de stationwagen blijft een prima optie 

Sinds de komst van de grote en stoere  SUV modellen  zijn de stationwagens in populariteit iets achteruit gegaan. Maar het is en blijft een prima auto met praktische voordelen. In vergelijking met een SUV ligt een stationwagen lager op de weg. En, net als in de Formule 1, zorgt meer aerodynamica voor minder brandstofverbruik. Daarnaast is ook het rijgedrag van een stationwagen bijzonder comfortabel. 


De stationwagen is er voor iedereen 

Waar de stationwagen voorheen als betrouwbare en functionele auto werd gezien zijn er nu ook zeer sportieve modellen. Met name Audi, Mercedes en BMW hebben een aantal snelle en sportieve modellen op de markt gebracht. En mocht je wat minder budget hebben en juist op zoek zijn naar een iets kleiner model, dan zijn de Peugeot 206 de Skoda Fabia en Volkswagen Polo betrouwbare occasions. 


Je zoekt een tweedehands stationwagen, waar let je op?

Via onze website kan je slim gebruikmaken van de verschillende filters. Zo kom je al snel op de voor jou geschikte stationwagens uit. Wat is bijvoorbeeld je budget, wil je je oude auto inruilen, zoek je handgeschakeld of automaat en ga je voor benzine, diesel of hybride? Als je dit voor jezelf in kaart hebt gebracht navigeer je een stuk sneller naar stationwagens die aan al je wensen voldoen. 

Benieuwd naar onze 5 beste stationwagens? Volkswagen passat variant 

Deze tweedehands occasion is een auto met een relatief laag verbruik. Hij rijdt comfortabel en is zeer geschikt voor dagelijks gebruik en lange ritten. De auto is lekker ruim, dus ideaal om wat passagiers en bagage mee te nemen. Aan luxe en technologie geen gebrek in deze auto, hij is van alle gemakken voorzien en het automatische schakelen biedt je extra gemak tijdens het rijden. De auto schakelt snel, waardoor het geluidsniveau en het brandstofverbruik relatief laag blijft. 

Lees onze volledige Volkswagen Passat review.


Seat Leon Sportstourer 1.0

Zodra je kinderen krijgt verandert je leven flink. En vaak hoort er bij die verandering een nieuwe auto. Oftewel: een stationwagen. Als vader wil je natuurlijk niet te burgelijk zijn, dus zoek je een sportief model. Dan kom je al snel uit bij de Seat Leon Sportstourer 1.0. Een sportieve auto met een prima wegligging. Ook de technische mogelijkheden zijn ruimschoots aanwezig. Van actieve veiligheidssystemen tot klimaatregeling: dat is wat je wilt, en zeker als je kinderen in de auto zitten. 

Lees onze volledige Seat Leon review.


Audi A4

Als je zoekt naar een tweedehands station met een stoere uitstraling, dan is de Audi A4 iets voor jou. Het fraaie interieur, het technische vernuft en het comfort zorgen voor veel rijplezier. Zoals je van Audi mag verwachten is het een betrouwbare en sportieve auto. Spreekt het merk je aan, dan is een tweedehands een absolute aanrader. Wil je echt een wat grotere auto voor het gezin? Dan kom je eerder uit bij de Avant-uitvoerig. 

Lees onze volledige Audi A4 review.


Skoda Fabia Station 

Ook de Skoda Fabia is een ideale gezinsauto. Vooral als er ook nog een vakantie of verhuizing op de planning staat. In een handomdraai klap je de achterbank naar beneden, waardoor je nog meer ruimte hebt. Verder biedt de auto interessante details zoals Bluetooth, navigatie en DAB+. Bij een aantal modellen beschikt de auto over USB-poorten achterin en een zaklamp in de kofferbak. En een leuk detail in de tankklep: een ijskrabber waarmee je ook het profiel van je banden kan meten. Skoda denkt met je mee. 

Lees onze volledige Skoda Fabia review.


Renault Megane

Zoek je een tweedehands station die comfortabel zit, over de modernste ontwikkelingen beschikt en toch gebruiksvriendelijk is? Dan is de Renault Megane station iets voor jou. Hij rijdt, zeker door de krachtige motor, bijzonder fijn. Tel daar het vernuftige infotainment systeem bij op en je rijdt het liefst nog een rondje extra. Ook voor de kinderen is het een fijne auto: in no time zet je hun favoriete playlist op. Tijd om lekker mee te zingen met de hele familie in de Renault Megane. 

Lees onze volledige Renault Megane review.