12.09.2022

Zoek je een tweedehands SUV?

SUV op een bergweg

Een groot gezin, met de caravan op vakantie of met een groep vrienden of vriendinnen een weekendje naar het buitenland? Daar is een (SUV) Sports Utility Vehicle ideaal voor. De hoge instap, het comfortabele weggedrag, de ruime kofferbak, het aantal zitplaatsen en het ruige karakter zijn de absolute kenmerken van deze stoere klasbak. Niet voor niets is een SUV razend populair in Nederland. Wat maakt een SUV zo speciaal? En wat zijn de 6 favorieten van heycar? Lees het hieronder. 

De voordelen van een tweedehands SUV auto

SUV’s zijn stoer, sterk en ruim. En door de ruimte is het interieur slim en praktisch ingericht. De achterbank kan bijvoorbeeld eenvoudig verschuiven, waardoor je nog meer ruimte hebt. Achterin heb je geen bank, maar aparte stoelen. Daar worden vooral de kids erg blij van, een eigen stoel. In een SUV zit je wat hoger dan in een gemiddelde auto. Hierdoor heb je meer overzicht op de weg, beter zicht naar achter en een veilig gevoel. 

Drempels zijn voor de robuuste SUV’s als kleine hobbels en ook op minder goede wegen gedraagt deze auto zich prima. Bijkomend voordeel: het zijn robuuste auto’s en de vraag is groot, waardoor de restwaarde hoog blijft. Dus mocht je hem na een aantal jaar willen verkopen, dan kan je er nog een prima bedrag voor krijgen. Kortom: een SUV is een stoere auto die altijd voor het hele gezin klaar staat. 

De 6 tweedehands SUV’s die favoriet zijn bij heycar

1. Renault Captur

Een gewilde SUV in Nederland is de Renault Captur. Een lekkere feel-good auto, die je eenvoudig naar je wensen kunt aanpassen. De Captur is stijlvol, veelzijdig en solide. Het is niet de meest verfijnde SUV, maar hij is zijn geld meer dan waard. En juist de prijs-kwaliteit verhouding maakt dit een populaire SUV in Nederland. De Captur is ook in PHEV-versie verkrijgbaar. Dus als je thuis kan opladen en je maakt niet teveel kilometers, dan kan je de Captur op elektriciteit laten rijden. Zo verbruik je vrijwel geen brandstof: goed voor je portemonnee en het milieu. Wat wil je nog meer?

Lees onze volledige Renault Captur review.

2. Nissan Qashqai

Een Japanner die populair is in Nederland? Dan komen we terecht bij de Nissan Qashqai. Wederom een zeer ruime SUV: sterk, strak en stoer. Of je deze SUV nu zakelijk of particulier koopt: zowel voor korte als lange afstanden is het een heerlijke auto. En ook bij het kopen van een tweedehands Nissan Qashqai hoef je je geen zorgen te maken. Door de kwaliteit van deze auto is hij ook bij een hogere kilometerstand nog zeer betrouwbaar. Daarbij is de relatief zuinige motor een aangename verrassing.

3. Skoda Kodiaq

Een SUV met maar liefst 7 stoelen? Dat is een feestje voor het hele gezin, het sportteam of een groep vrienden. Er is dus plaats voor iedereen in de Skoda Kodiaq, zelfs met alle koffers, voetbaltassen en boodschappen erbij. Het is een fijne, veelzijdige auto met een stoere uitstraling. Technisch zijn er voldoende opties en ook qua rijgedrag zit je goed. Kies je voor een handgeschakelde versie of een automaat? En ga je voor twee- of vierwielaandrijving? Aan jou de keus, opties genoeg met de Skoda Kodiaq. Wat wil je nog meer?

Lees onze volledige Skoda Kodiaq review

4. Peugeot 5008

Ben je een liefhebber van een strak interieur, luxe en veiligheid? Dan is de Peugeot 5008 jouw SUV. Deze auto ligt comfortabel op de weg en is erg verfijnd. Kortom: een boeiend fenomeen waarmee je zorgeloos van A naar B gaat. Het uitgesproken design is een lust voor het oog, en het kostenplaatje is te overzien.  Zeker als je het vergelijkt met de wat saaiere en hoger geprijsde concurrenten. Ook praktisch is er niks op aan te merken: het is een van de ruimste en meest veelzijdige SUV’s in zijn klasse.

BeLees onze volledige Peugeot 5008 review.

5. Volkswagen T-Cross

Hou je van praktisch, comfortabel rijgedrag en toch een stijlvol uiterlijk? Dan is de Volkswagen T-Cross iets voor jou. De ruimte binnenin is fijn, evenals het formaat van de kofferbak. Ideaal voor de grotere gezinnen. Deze SUV heeft een prettige balans gevonden tussen zachte vering en wendbaarheid. Hij is verkrijgbaar als diesel en 1.0 liter turbo benzinemotor.

Lees onze volledige Volkswagen T-Cross review.

6. Audi Q5

Een absolute publiekslieveling, de AUDI Q5. Wie kent hem niet? Deze stoere krachtpatser is de held van iedere familie. De kans is groot dat je kinderen meer geluid maken dan dit stille voertuig, dat uiterst comfortabel op de weg ligt. De krachtige motoren en het fraaie interieur maken het een feestje om in deze SUV te rijden. De hoge zit zorgt voor een fijn overzicht op de weg. Ideaal voor lange ritten naar het werk en vakanties naar het buitenland. Er zijn maar weinig SUV’s die de uitstraling van de Q5 kunnen evenaren.

Lees onze volledige Audi Q5 review