Contacteer ons op+31852088467

30.08.2022

5 voordelen van een tweedehands auto ten opzichte van een nieuwe auto

Is het slim om een tweedehands auto te kopen?

Zowel een nieuwe als een tweedehands auto heeft natuurlijk voor en nadelen. Zo is de aanschaf en de verzekering van een nieuwe auto duurder, maar je kan hem wel zelf samenstellen. En vaak is er minder onderhoud nodig. Bij een tweedehands auto is de aanschaf goedkoper en krijg je meer auto voor je geld. Ook de verzekering is goedkoper, maar qua onderhoud zal er meer nodig zijn dan bij een nieuwe auto. 

In dit blog geven we 5 voordelen van het kopen van een tweedehands auto. hey, en als je dan toch een tweedehands auto kiest, bekijk dan eens ons uitgebreide aanbod met vrijwel alle merken en modellen.

1. Een occasion is goedkoper dan een nieuwe auto 

Een tweedehands auto is goedkoper dan een nieuwe auto. En het gezegde: “Zodra je de showroom uitrijdt is je auto minder waard”, klopt natuurlijk ook. Eigenlijk is je auto na de eerste kilometers al een occasion. En niet alleen in de aanschaf is een tweedehands auto goedkoper, ook in de verzekering. Een nieuwe auto verzeker je all-risk, maar als de auto ouder is, dan is het minder slim om je auto all-risk te verzekeren. Dit kan al vanaf een auto die slechts 6 jaar oud is. Dat scheelt al aanzienlijk in je maandelijkse lasten.2. Je krijgt meer auto voor hetzelfde budget

Stel je budget is 10.000 euro, dan is de keuze bij een tweedehands auto ruimer dan bij een nieuwe auto. Je krijgt meer auto voor je geld. Dus feitelijk rijd je voor hetzelfde budget in een ‘betere’ klasse rond. Op ons platform vind je bijvoorbeeld een tweedehands Volkswagen Polo 1.0 BlueMotion Edition uit 2016 met 111.549 km op de teller. De auto is handgeschakeld, rijdt op benzine en is te koop voor ongeveer € 11.500,-. Als je deze auto nieuw koopt betaal je al snel tussen de 17.000 en 20.000 euro.  3. Ruim aanbod occasions 

Of je nu gaat voor een gezinsauto, een cabrio voor de zomerse avonden of een hatchback: keuze genoeg op ons platform. En ook in het type brandstof of de versnelling zijn er voldoende opties. Ga je voor hybride, elektrisch rijden, een automaat of een handgeschakelde auto? 


Denk ook aan het doel van je auto. Wellicht heb je voor je werk een bestelbusje nodig of heb je een groot gezin, waardoor je een auto met 7 zitplaatsen zoekt. Op onze homepage zie je exact hoeveel tweedehands auto’s er te koop zijn. En door gebruik te maken van de slimme filters kom je al snel bij een overzicht van auto’s die in jouw straatje passen. Ons aanbod blijven we continu uitbreiden met nieuwe merken en modellen. Als je weet welk merk je wilt, kan je makkelijk filteren via 'Merk'.

hey, dat is handig. Lekker online je nieuwe occasion bestellen en gratis thuis af laten leveren. 4. Een tweedehands auto kopen is veilig 

Je kunt je auto via Marktplaats kopen bij een particulier, maar dan heb je waarschijnlijk geen garantie. Vaak kan je dan zelf wel een garantieverzekering afsluiten, maar ook deze garantie is veelal beperkt. Denk aan de koppeling, die dan bijvoorbeeld weer net buiten de garantie valt. Daar zit je niet op te wachten.


Bij heycar is het kopen van een auto 100% veilig. Ten eerste hanteren we een zeer 

hoge norm wanneer het gaat over de kwaliteit van de auto's die we verkopen. Jou een auto van topkwaliteit bieden is belangrijk voor ons. Elke auto ondergaat een uitgebreide keuring. We controleren ook de onderhoudsgeschiedenis om zeker te zijn dat de auto goed onderhouden is in overeenstemming met de norm van de fabrikant. 

Zodra je auto geleverd is heb je nog 14 dagen retourrecht. Ook wordt je auto geleverd met 180 dagen garantie. En alsof dat nog niet genoeg is bieden we een geld-terug-garantie. 

5. Een auto hergebruiken is milieuvriendelijk 

Je kunt natuurlijk kijken voor een milieuvriendelijke auto, maar het kopen van een tweedehands auto is al een milieuvriendelijk initiatief op zichzelf. Er hoeft namelijk voor jou geen nieuwe auto gemaakt te worden. Het hergebruik van auto’s scheelt weer grondstoffen, materialen en sloopwerk. En uiteraard is het ook mogelijk om een tweedehands auto te kopen die ook nog eens zuinig rijdt. Denk aan onze elektrische of hybride occasions

Uiteraard zijn er nog meer redenen om een occasion te kopen. Maar voor ons zijn dit de 5 belangrijkste voordelen. Doe er je voordeel mee!