Contacteer ons op+31852088467

Hey, er is 1 Kia Sportage occasion voor jou!

travel-card-imagetravel-card-image
€250

Gratis tankpas van travelcard

Voor elke portemonnee de juiste verzekering.

Kia Sportage

1.6 T-GDI 177pk AUT 4WD GT-Line PlusLine + Panoramadak + Achterbank Verwarmd
€ 25.450,-
Incl. BTW
2016
59.364 km
Benzine
Automaat
Zutphen
1

Over de Kia Sportage:

denk je erover om een Kia Sportage te kopen?


De Kia Sportage is een praktische en aantrekkelijke gezins-SUV, een geweldige keus om te kopen of te leasen.


De nieuwste generatie van de Kia Sportage heeft een gedurfd ontwerp waardoor de auto zeker meer opvalt op de parkeerplaats bij de supermarkt. Maar hij biedt nog zoveel meer, met een lange lijst standaarduitrusting, uitstekende technologie, heel veel ruimte van binnen voor een groeiend gezin, en een grote variatie aan motoren. 


Je hebt de gebruikelijke benzine- en dieselmodellen die een betaalbaar startpunt zijn als je nieuw koopt of leaset, maar wie op zoek is naar lage gebruikskosten, kan zijn lol op met twee verschillende hybride versies: een zuinige en heldere ‘zelfladende’ volledig hybride, en een plug-in hybride, die maar heel weinig brandstof nodig heeft als je hem op de juiste wijze gebruikt. 


Voor het geval dat je een gebruikte Kia Sportage wilt kopen: het model van de vorige generatie heeft een minder opvallend design, maar veel andere pluspunten, zoals een praktisch en goed gemaakt interieur met lekker veel standaarduitrusting. 


Of je nu nieuw of gebruikt koopt, je krijgt veel waar voor je geld, en je hebt die fijne gemoedsrust vanwege Kia's garantieperiode van zeven jaar, de langste in de sector. Wat dacht je van even kijken naar de deals die heycar heeft voor de Kia Sportage? 


Het verhaal van de Kia Sportage


De Kia Sportage is het perfecte voorbeeld om uit te leggen hoezeer Kia zich heeft ontwikkeld als merk in de laatste paar decennia. 


Het Koreaanse bedrijf gebruikte de naam Sportage al eerder, op een nogal basale en nietszeggende kleine SUV, die in 1993 werd geïntroduceerd. Deze SUV had een carrosserie-op-frame-constructie (zoals oldschool 4x4 auto's en pick-ups hebben), waardoor hij offroad sterk was, maar de wegligging op de weg was slecht en de auto niet verfijnd. 


Kia maakte zelfs een cabrioversie van deze eerste Sportage om met de Jeep Wrangler van die tijd te concurreren, maar noch die versie noch de standaardversie verkocht goed. Wat erger was, was het gebrek aan veiligheid en kwaliteit: Kia moest de Sportage twee keer terugroepen omdat de achterwielen er tijdens het rijden af konden vallen, en in Australische botsproeven scoorde hij het laagst mogelijke resultaat. 


Kia wilde de oude Sportage graag de rug toekeren, en de auto van de tweede generatie, van 2005, bracht een duidelijke verbetering in kwaliteit en verfijning. Hij was groter geworden, en meer een auto voor op de weg dan het ruige oude model, en hij had een unibody-constructie (zoals alle moderne auto's). Hierdoor reed de auto beter en comfortabeler, al was het nou niet moeders mooiste. 


Maar toen, slechts vijf jaar later, arriveerde de geheel nieuwe Sportage, en wat was dat een transformatie. Weg met die slonzige, onhandige vorm van de oude auto, en toen kwam tevoorschijn wat waarschijnlijk de meest modieuze gezins-SUV was in zijn klasse. Niet alleen had hij een mooie slanke lijn, maar ook een veel betere uitrusting. De auto was beter gemaakt, ruimer en aanzienlijk veiliger, en reed ook beter. 


Het design van de vierde generatie Sportage van 2015 had niet helemaal dezelfde succesfactor als de vorige versie, maar op dat punt was het al een van de meest populaire gezinsauto's geworden op meerdere markten wereldwijd. Dit model kwam met nog meer ruimte en comfort, plus wat luxe- en high tech-kenmerken die je niet eerder in het interieur van een Kia tegenkwam. Het was ook de eerste Sportage met mild-hybride motoren. 


Volledig hybride varianten kwamen pas bij de nieuwste generatie Sportage die zich eind 2021 in de concurrentiestrijd wierp. Met zelfs nog meer slimme technologie en heel veel benzine-elektrische opties is de auto zó van deze tijd, en staat zó ver af van de oorspronkelijke Sportage, dat het moeilijk te geloven is dat ze dezelfde naam dragen. Is de Kia Sportage een goede auto om te kopen? 


De Kia Sportage is een van de meest populaire auto's die je kunt kopen of leasen, en is ook erg gewild op de tweedehands markt. En daar zijn goede redenen voor. 


Niet alleen geeft de auto een goede waarde voor je geld als je beseft hoeveel ruimte en standaarduitrusting hij heeft, maar hij doet het ook goed in je het gevoel geven van een veel duurdere auto dankzij de indruk van hoge kwaliteit en indrukwekkende technologie. 


Verder is er meer keus in motoren dan ooit, nu de gebruikelijke mogelijkheden op benzine en diesel gezelschap hebben gekregen van zuinigere mild-hybride versies. Ook zijn er modellen verkrijgbaar met vierwielaandrijving. 


Veel kopers zullen waarschijnlijk kiezen voor een van de nieuwste hybride varianten, die een soepele rijervaring combineren met een uitstekend rendement. De plug-in hybride levert een indrukwekkende actieradius van 69 km op één lading, waardoor het een heerlijk stille en ontspannen auto is om mee naar je werk te gaan. 


Bovendien biedt het praktische en ruime interieur veel plaats aan kinderen en volwassenen, met een grote en veelzijdige kofferbak. Een beheerste rijervaring en een uitstekend arsenaal aan veiligheidshulpfuncties maken hem alleen nog maar aantrekkelijker. 


Oordeel over de Kia Sportage


Al met al biedt de Kia Sportage praktisch en toch modieus vervoer voor gezinnen, maakt niet uit of je het hebt over het hightech nieuwste model om te kopen of te leasen, of over het ruime en betaalbare eerdere model op de tweedehands markt. Het is echt een goede allround auto, en de indrukwekkende garantieperiode van zeven jaar maakt dat ook wie een gebruikt exemplaar neemt, nog altijd rustig kan slapen. 


Modellen, uitvoeringen en specificaties van de Kia Sportage


De Kia Sportage van 2022 is verkrijgbaar om te kopen of te leasen in vijf verschillende uitvoeringsniveaus, te weten:

 • De Kia Sportage 2 is de basisuitvoering, en is alleen verkrijgbaar met de niet-hybride benzine- en dieselmotoren, en met een handgeschakelde versnellingsbak.
 • De Kia Sportage GT-Line is de eerste stap omhoog op de ladder van de uitvoeringen. Deze kun je specificeren met alle benzine- en dieselmotoren, het volledig hybride model, en het plug-in hybride model. 
 • De Kia Sportage 3 is de uitvoering met middenspecificaties, en belangrijke upgrades in de uitrusting. Ook deze is verkrijgbaar met iedere motoroptie die er is. 
 • De Kia Sportage 4 is de uitvoering met hogere specificaties, en een aantal luxe kenmerken. Deze uitvoering kun je niet krijgen met een niet-hybride of handgeschakelde diesel- of benzinemotor, maar wel met alle andere opties. 
 • De Kia Sportage GT-Line S is het topmodel in de reeks, en heeft de volledige uitrusting naast sportieve upgrades in de styling. Deze kun je niet specificeren met een handgeschakelde diesel- of benzinemotor, maar verder wel met ieder ander aandrijfsysteem. 


Opties voor motorinhoud en transmissie van de Kia Sportage


De Kia Sportage van vóór 2022 is verkrijgbaar met benzine- en dieselmotoren maar niet als hybride. De Kia Sportage vanaf 2022 is verkrijgbaar met de volgende motoropties: 


Benzine: 

 • Kia Sportage 1,6T GDI: Er wordt één niet-hybride benzinemotor aangeboden, en dat is de goedkoopste variant. Het is een 1,6 liter viercilinder turbo-eenheid die 150 pk levert, wat goed is voor een sprinttijd van 0-100 km/u van 9,9 seconden. De motor is alleen beschikbaar met een handgeschakelde transmissie met zes versnellingen, en haalt een gecombineerd verbruik van 5,57 l/100 km.
 • Kia Sportage 1,6T GDI 48v DCT: Specificeer je jouw Sportage op benzine met de zeventraps automatische versnellingsbak dan heeft deze dezelfde motor met hetzelfde vermogen van 150 pk, maar dan gecombineerd met een 48v mild-hybride systeem. De sprinttijd van 0-100 km/u is 9,3 seconden, en het gecombineerde verbruik is vanaf 5,33 l/100 km. Deze versie kun je specificeren met aandrijving op alle wielen.


Diesel:

 • Kia Sportage 1,6 CRDI: De enige niet-hybride dieselmotor is een 1,6 liter viercilindereenheid die 115 pk levert, wat goed is voor een sprinttijd van 0-100 km/u van 11,7 seconden. De motor is alleen beschikbaar met een handgeschakelde transmissie met zes versnellingen, en haalt een gecombineerd verbruik van 4,33 l/100 km.
 • Kia Sportage 1,6 CRDi 48v DCT: Het dieselmodel met automaat krijgt een versie van dezelfde 1,6 liter motor met 136 pk, goed voor een tijd van 0-100 km/u van 11 seconden. Gekoppeld aan een mild-hybride systeem en een zeventraps automaat met dubbele koppeling haalt hij een gecombineerd verbruik vanaf 4,33 l/100 km. 


Hybride:

 • Kia Sportage 1,6T GDI HEV: De meest betaalbare hybride Kia Sportage is de volledig (zelfladende) hybride. Hij gebruikt een 1,6 liter turbo met vier cilinders, gekoppeld aan een elektromotor en een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling. De vermogensoutput is 229 pk. Dat is voldoende voor de 0-100 km/u in 7,7 seconden. Met tweewielaandrijving haalt hij een gecombineerd verbruik van 4,74 l/100 km, wat zakt naar 5,33 l/100 km met de topspecificaties van de variant met vierwielaandrijving. 
 • Kia Sportage 1,6T GDI PHEV: De topversie van de Kia Sportage is de plug-in hybride. Die gebruikt ook weer een 1,6 liter benzinemotor gekoppeld aan een elektromotor, en heeft standaard vierwielaandrijving met een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling. Hij levert 265 pk, doet de 0-100 km/u in 7,9 seconden, en belooft een verbruik vanaf 0,93 l/100 km als je hem oplaadt. 


Standaardkenmerken en opties van de Kia Sportage


De standaarduitrusting op het basismodel van 2022 van de Kia Sportage 2 omvat onder meer:

 • 17 inch lichtmetalen wielen
 • Led-koplampen
 • Parkeersensoren voor en achter
 • Een acht inch touchscreen infotainmentsysteem met DAB
 • Climate control in twee zones
 • Een achteruitrijcamera
 • Autonome noodremmen
 • Lane Keep Assist


Ga je omhoog naar de uitvoering Kia Sportage GT-Line dan krijg je verdere upgrades in de uitrusting zoals: 

 • 19 inch lichtmetalen wielen (18 inch op de hybride)
 • Chromen exterieurdetails
 • Glanzend zwarte grille, zijdorpels en wielkasten
 • Privacyglas
 • Suède leren bekleding
 • Een sportstuur met geperforeerd leer
 • Climate control in drie zones
 • Slimme cruisecontrol met stop-en-go-functie (alleen modellen met automaat)
 • Keyless entry en start
 • Een 12,3 inch infotainmentdisplay met satellietnavigatie en connected services 
 • Driving Assist voor op de snelweg (alleen modellen met automaat)


De Kia Sportage 3 met middenspecificaties voegt aan die verzameling uitrusting onder andere het volgende toe: 

 • Een 12,3 inch digitaal instrumentenpaneel
 • Een verwarmd stuurwiel
 • Verwarmde stoelen voor- en achterin
 • Elektrisch instelbare stoelen voorin
 • Stoffen/kunstleren bekleding
 • Zilverkleurige exterieurdetails


De hogere uitvoering Kia Sportage 4 brengt verdere upgrades waaronder: 

 • Aanvullende led-interieurverlichting en sfeerverlichting
 • Tweeledige adaptieve led-koplampen
 • Een Harmon Kardon premium geluidssysteem
 • Een 360 graden monitor met zicht rondom
 • Monitor met dode-hoekweergave
 • Draadloos opladen van je telefoon
 • Parking Collision Avoidance Assist
 • Remote Smart Parking Assist
 • Terreinmodus


En ten slotte voegt het topmodel Kia Sportage GT-Line S stijlkenmerken van GT-Line toe, plus uitrusting zoals:

 • Een slimme elektrische achterklep 
 • Geventileerde stoelen voorin
 • Aanvullende elektrische aanpassing van de voorstoelenDe hogere uitvoeringsniveaus zijn op de tweedehands markt het meest aantrekkelijk, en hebben bij nieuw kopen of leasen een flinke meerprijs. Kia biedt weinig uitrusting als optie aan op de Sportage, omdat zij het standaard op de uitvoeringsniveaus leveren. 


Afmetingen van de Kia Sportage: exterieur, interieur, kofferbak, inhoud brandstoftank


De afmetingen van het exterieur van de Kia Sportage zijn: 

 • Lengte: 4515 mm
 • Breedte: 1865 mm
 • Hoogte: 1650 mm
 • Bodemvrijheid: 181 mm


De ruimte in de kofferbak van de Kia Sportage is 591 liter voor de modellen op benzine en diesel, 587 liter in de volledig hybride versie, en 540 liter in de plug-in hybride. 


De inhoud van de brandstoftank van de Kia Sportage is 54 liter voor de modellen op benzine en diesel, 52 liter in de volledig hybride versie, en 42 liter in de plug-in hybride. 


Lees onze complete review van de Kia Sportage.


Auto’s die lijken op de Kia Sportage

Word jij blij van veel ruimte en veel keus? Is de Kia Sportage het soort auto dat jij wilt hebben? Je kunt ook kijken naar andere populaire gezins-SUV's zoals de Volkswagen Tiguan, de Nissan Qashqai en de Hyundai Tucson.