26.09.2022

Onze beste tweedehands gezinsauto’s + 5 tips van onze experts

Onze beste tweedehands gezinsauto’s + 5 tips van onze experts

Waar let je op bij het online kopen van een betrouwbare gezinsauto? Met de komst of de groei van kinderen verandert er veel in je leven. En in veel gevallen is er dan ook een andere auto nodig. Een auto die voldoet aan een aantal belangrijke voorwaarden. Denk aan ruimte, betrouwbaarheid, zuinig rijden, parkeersensoren en entertainment bijvoorbeeld. 

heycar heeft een korte handleiding voor je gemaakt om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. En tot slot delen wij onze top 5 van favoriete gezinsauto’s. Doe er je voordeel mee. 

Ruimte, ruimte en nog eens ruimte

Ja, natuurlijk heb je ruimte nodig. Want of je nu 1 of 3 kinderen hebt, een Maxi-Cosi wil je er in kwijt kunnen. En als ze wat ouder zijn, dan willen ze hun benen ook ergens kwijt. En het liefst zo soepel mogelijk, dus een 5-deurs occasion is fijn. En als iedereen zit, wil je nog boodschappen kunnen doen. Dan is het wel handig om de kinderwagen mee te kunnen nemen en terug moet er nog ruimte voor de boodschappen zijn. Kortom: een ruime auto met een ruime kofferbak is een belangrijk aandachtspunt. Dan kom je dus al snel bij een station, SUV of hatchback uit. 

Veiligheid boven alles in jouw gezinsauto 

Waar je normaal gesproken wellicht koos voor een auto met een gave uitstraling, kies je nu liever een betrouwbare en veilige auto. En hey: een betrouwbare auto betekent ook niet per definitie een saaie auto. Er zijn nog genoeg toffe modellen. En onveilige of onbetrouwbare auto’s, die worden echt niet meer gemaakt. Veel gezinsauto’s beschikken tegenwoordig over IsoFix bevestigingspunten, ideaal om de kinderstoeltjes snel en veilig in te bevestigen. 

Zuinig rijden zonder beperkingen 

Zowel financieel (de kids vragen behoorlijk wat van je budget) als voor het milieu (de kids willen later ook in een schoon milieu leven) is een zuinige auto fijn. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische auto, of een tussenweg. Zeker gezien de eventuele vakanties is een tussenweg fijn. Dan kom je uit bij de hybride auto’s die je met een stekker oplaadt. Als de accu leeg raakt, dan is er altijd nog een zuinige benzinemotor. Zo rijd je duurzaam, zonder teveel beperkingen. Een ideale oplossing voor jouw gezin. 

Comfortabel op weg met parkeersensoren

Als je met de kids even snel boodschappen wilt doen, naar de plaatselijke voetbalvereniging rijdt of moet inparkeren bij een drukke school, dan zijn parkeersensoren je beste vriend. Het geeft je meer vertrouwen als je in de auto stapt. Zeker als je haast hebt, en dat is vaak zo met kinderen, geeft dat een fijn gevoel. 

Entertainment voor jong en oud 

Vliegvakanties worden met de komst van kinderen vaak ingeruild voor vakanties met de auto. En, zeker bij lange ritten, is het fijn als de kinderen zich vermaken achterin de auto. Natuurlijk kan dat met spelletjes, tekeningen en boekjes. Maar het is ook lekker als ze even een filmpje kunnen kijken en zelf de tablet kunnen opladen. Veel gezinsauto’s beschikken over USB-ingangen bij de achterbank en over een internet hotspot. Dat scheelt je weer een hoop dataverbruik. En voor jou als chauffeur? Tijdens de wat langere ritten is Cruise control een fijne bijkomstigheid. Lekker op weg, met het hele gezin.

Klein of groot gezin 

Het aanbod gezinsauto’s is groot, maar je kunt onderscheid maken in grote en kleine gezinsauto’s. Of je nu met een 5-maanden oude baby op pad gaat of 3 kids die al naar het voortgezet onderwijs gaan. Daarom onze 5 favorieten voor kleine en grote gezinnen.

KLEIN GEZIN

Skoda Yeti

Het is een stoere, betrouwbare auto die het midden houdt tussen een SUV en een MPV. Met ruim 5 zitplaatsen en een indrukwekkende hoeveelheid binnenruimte zit je goed. Ook de hoge instap is ideaal en de comfortabele zit maakt het compleet. De meest recente systemen (sinds begin 2014), zijn voorzien van het Smart Link+ systeem. Ideaal om je Android of Apple smartphone aan te sluiten voor muziekstreaming en navigatie.

Lees onze review van de Skoda yeti

Volkswagen Golf

De Volkswagen Golf biedt ruimte voor het hele gezin. De occasion biedt veel rijcomfort, een fraai interieur en heeft een stoere uitstraling. Ook aan technologie geen gebrek in deze auto. Standaard zit hij al boordevol technische snufjes en het navigatiesysteem is eveneens schitterend. Er is een breed aanbod aan motoren en zelfs de meest betaalbare modellen zijn standaard compleet uitgerust. Niet voor niets is de Volkswagen Golf al tientallen jaren dé keuze voor gezinsauto's.

MIDDELGROOT GEZIN

Volkswagen Touran 

De Volkswagen Touran biedt plek voor 7, maar de bagageruimte is niet groot als de achterste stoelen in gebruik zijn. Daarom valt hij tussen een klein en groot gezin in. Als je de achterstoelen naar beneden klapt is er voldoende ruimte om de kinderwagen + de wekelijkse boodschappen te vervoeren. Het zicht in de Touran is zeer goed en alle modellen zijn voorzien van parkeersensoren voor en achter. Zeker De SE Family is, zoals de naam al doet vermoeden, voorzien van alle gemakken voor het gezinsleven zoals rolgordijnen en kindersloten.

GROOT GEZIN

SEAT Alhambra

De Seat Alhamra is een perfecte gezinsauto op basis van praktische bruikbaarheid voor zeven zitplaatsen. Als je het hebt over ruimte, flexibiliteit en dynamiek, dan gooit de Alhamra hoge ogen. Het is niet de nieuwste auto, dus op het gebied van betrouwbaarheid en connectiviteit scoort hij lager. Maar gezien de auto al ruim 10 jaar in productie is, moet hij wel goed zijn. Het is een van de beste MPV's met zeven zitplaatsen die je kunt kopen.

Seat Alhambra review

Audi Q7

Voor de gezinnen met een iets ruimer budget is er de Audi Q7. Deze zevenzitter SUV laat niets te wensen over. Het is in de eerste plaats een schitterende gezinsauto. Hij is een van de ruimste in zijn soort, met royale ruimte rondom elk van de zeven zitplaatsen. Ook is er voldoende ruimte om alle kinderattributen mee te nemen. Verder is het sowieso een heerlijk bakbeest, met een geweldige kwaliteit en royale luxe uitrusting. Kortom: een feestje voor het hele gezin.