Contacteer ons op+31852088467

31.08.2022

In 3 stappen je auto inruilen via heycar  

Je favoriete gezinsauto, een recenter model of je droomauto gevonden? Er kunnen genoeg redenen zijn waarom je toe bent aan een nieuwe auto. Maar voordat je gaat genieten van een stillere motor, betere wegligging en verfijnde technologie is het slim eerst je huidige auto in te ruilen. Als je bij ons je nieuwe auto koopt, kan je je huidige auto snel, veilig en simpel inruilen. En dat ook nog eens voor een gunstige prijs. Lees in deze blog hoe je in 3 eenvoudige stappen je auto snel en veilig inruilt.  

Je auto inruilen via heycar  

Voordat je besluit je auto in te ruilen wil je natuurlijk weten wat je auto waard is. In een paar simpele stappen en met hulp van je persoonlijke heycar adviseur, is het zo geregeld. Dit is hoe het werkt:  

Stap 1

Nadat je op onze website hebt aangegeven dat je jouw huidige auto wilt inruilen, ontvang je van onze klantenservice een link naar een online formulier waar je alle gegevens van je auto invoert en foto's uploadt. Om het makkelijk te maken kun je de foto’s uploaden binnen het formulier, maar ook  WhatsApp gebruiken om de foto’s te sturen. 

Stuur veel foto’s vanuit alle hoeken en van binnen en van buiten zodat we een zo goed mogelijk beeld van je auto hebben. Teveel foto’s sturen bestaat niet, dus houd je niet in. Bedenk goed dat de foto’s het visitekaartje van je auto zijn. Dus zorg ervoor dat hij zo goed mogelijk voor de dag komt. Dus: schoon, opgeruimd, in goed licht en vanuit alle hoeken gefotografeerd. 

 Klik hier om direct het inruilformulier in te vullen

Stap 2

Zodra wij het ingevulde formulier van jou hebben ontvangen gaan we voor je aan de slag. Vervolgens komen we binnen 24 uur terug met een eerlijk bod op jouw auto.  

Stap 3

Zodra je het bod ontvangen hebt, is de keuze aan jou. Als je het bod bevestigt gaan we direct door met de aankoop van je nieuwe auto. 

De waardebepaling van je auto  

Verschillende factoren spelen een rol bij de definitieve waardebepaling: de leeftijd van de auto, de kilometerstand, de algehele conditie en eventuele schades . Dit zijn de belangrijkste factoren bij het bepalen van de waarde, toch zijn er nog meer: 

 • De onderhoudsgeschiedenis van een auto is erg belangrijk. Als deze compleet is vastgelegd, maakt het je auto aantrekkelijker voor de volgende eigenaar. 
 • Kleur is een van de factoren die van invloed is op de waarde van je auto. Hoe mooi roze  je auto ook is, niet iedereen houdt ervan.   
 • Heb je gerookt in de auto of huisdieren vervoerd? Dit is van invloed op de waarde van je auto. 
 • Een trekhaak, panorama dak of 19” lichtmetalen velgen? Sommige opties en extra’s hebben een positieve invloed  op de waarde van je auto.    
 • Heeft je auto schade dan moet er vaak kosten worden gemaakt om deze te herstellen. Dit heeft invloed op de waarde van je auto.
 • Gebruikssporen horen bij een tweedehands auto. Dus lichte krasjes rond de handgrepen of wat steenslag op de motorkap horen erbij. Dit zien we dan ook niet als schade. Als de lak beschadigd is of er deuken in de carrosserie zitten dan valt dit niet onder gebruikssporen maar het vorige punt schade.

Op basis van de door jou ingevulde gegevens ontvang je van ons binnen 24 uur een eerlijk bod. Je zit nog nergens aan vast. Als je het bod te laag vindt dan heb je natuurlijk altijd de mogelijkheid om de auto zelf te verkopen. Een particulier betaald nou eenmaal gemiddeld meer voor je auto dan een dealer. Aan jou de keus.  

 De auto definitief inruilen 

Heb je het bod geaccepteerd? Hey, top! We gaan direct aan de slag met je nieuwe auto. De volgende stap is het betalen van de auto of een financiering regelen. Zodra dit afgerond is plannen we een afspraak voor het ophalen van je nieuwe auto. Je kunt de oude auto inleveren en de nieuwe auto ophalen bij de dealer. Je nieuwe auto wordt op je naam geregistreerd en van je inruil krijg je een vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat de auto niet langer op jouw naam staat en je er niet meer voor verantwoordelijk bent.  

En dan is het zover, je eerste kilometers in je nieuwe bolide!   

De voordelen van je oude auto inruilen via heycar 

 • Veel gemak, geen gedoe. Ruil de sleutel van je huidige auto om voor die van je nieuwe 
 • Je ontvangt een aantrekkelijke prijs  
 • Inruilen doen we alleen met officiële merk-dealers 
 • Je ontvangt binnen 24 uur een eerlijk bod voor je auto 
 • Geen ongemakkelijke onderhandelingen of moeilijkheden achteraf met een particuliere koper 
 • Het kost je weinig moeite en je ontvangt toch een goede prijs 

heycar werkt alleen samen met officiële merkdealers. Alle aangesloten dealers staan voor kwaliteit, en alle in principe kunnen alle auto’s worden ingeruild. Hoogste tijd om volop te genieten van je nieuwe tweedehandse droomauto.  

Ruil je auto via heycar  

Klaar om je oude auto in te ruilen voor je nieuwe droomauto? 

Neem even contact op met ons customer service team via mail hey@heycar.nl of telefoon 085 208 84 67.