Contacteer ons op+31852088467

15.11.2022

Een tweedehands auto zakelijk kopen? Check of de auto BTW verrekenbaar is

Een tweedehands auto zakelijk kopen

De boodschappen worden duurder, energiekosten stijgen en ook auto’s worden er niet goedkoper op. Daarom kan het slim zijn te investeren in een tweedehands auto. Dit scheelt je aanzienlijk in de kosten ten opzichte van een nieuwe auto. De aanschaf is goedkoper, het onderhoud voordeliger en je betaalt minder voor de verzekering.

Een occasion zakelijk kopen

Op onze website vind je een gigantisch aanbod van tweedehands auto’s. Van een milieuvriendelijke stadswagen om snel bestellingen rond te kunnen brengen tot een bedrijfswagen voor al je gereedschap. Bepaal zelf jouw specifieke wensen zoals merk, model, kilometerstand, prijs en kleur. Zo vind je altijd de auto die bij jouw bedrijf past. En vergeet dus vooral niet te checken of de BTW verrekenbaar is.

Een tweedehands auto waarbij de BTW verrekenbaar is 

Door onze handige filters kan je eenvoudig aangeven dat je zoekt op BTW verrekenbare auto’s. Het grote voordeel van een BTW verrekenbare auto: als je de occasion bedrijfsmatig aanschaft kan je de kosten van de auto van je opbrengsten aftrekken. En je hebt de mogelijkheid om de BTW terug te vorderen. Zakelijk gezien, zeer interessant dus.

Bekijk alle occasions waarbij de BTW verrekenbaar is.

Een tweedehands auto zakelijk kopen, wat zijn de voordelen?

Als ondernemer kun je de auto dus zakelijk of privé aanschaffen. Als je kiest voor zakelijk dan moet je de auto wel voor werk kunnen gebruiken. Dit is voordeliger, omdat je zakelijk meer kosten hebt. Denk aan verzekering, brandstof en onderhoud. En als je privé onder de 500 kilometer per jaar rijdt, dan heb je geen bijtelling.

Let op: bijtelling betalen 

Als je de auto toch vaker privé nodig blijkt te hebben, kan het weer ongunstig zijn. Zodra je namelijk meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt, krijg je wel te maken met bijtelling. De hoogte hiervan is afhankelijk van verschillende factoren:

  • De cataloguswaarde van je auto
  • Hoogte van je inkomen en je belastingschijf
  • De energieklasse van je auto

3 voordelen van een tweedehands zakelijke auto

Goedkoper in aanschaf

Een tweedehands auto voor je bedrijf kopen is een slimme investering. Zeker bij heycar, want al onze auto’s zijn uitgebreid op kwaliteit gecontroleerd en je minimale garantie is 12 maanden. De auto’s zijn jonger dan 8 jaar en hebben minder dan 150.000 km op de teller. Je hebt dus naast de lagere aanschafkosten ook geen last van hoge afschrijvingskosten in de eerste jaren. Het geld dat je bespaart kan je weer overhouden om te investeren in je bedrijf. Zo kies je voor een betrouwbare auto, via een veilige website, gratis thuisbezorgd.

Binnen 14 dagen gratis thuisbezorgd

Als je een nieuwe auto koopt, dan kan het weken of zelfs maanden duren, voordat hij geleverd wordt. Zeker in de huidige tijd, waarin materialen moeilijk verkrijgbaar zijn. Bij ons staat je tweedehands auto doorgaans binnen 14 dagen voor je deur. Of op je werk, als je dat liever hebt. Je kan de auto ook zelf ophalen bij de dealer, dit doen we in overleg met jou. Zodra je auto voor de deur staat heb je nog 14 dagen retourrecht. Mocht de auto toch niet aan je verwachtingen voldoen, dan kan je hem terugbrengen en geven we je geld terug.

Beter voor het milieu

Het milieu speelt gelukkig een steeds belangrijkere rol bij het nemen van beslissingen. Koop je een nieuwe auto dan wordt het milieu flink belast: van het productieproces tot er daadwerkelijk in rijden. Bij het kopen van een tweedehands auto hoeven er geen nieuwe onderdelen geproduceerd te worden. Natuurlijk, een oud barrel is niet goed voor het milieu, maar wij verkopen geen tweedehands auto’s die ouder zijn dan 8 jaar. En daarbij bieden we een ruim aanbod occasions die laag zijn in de uitstoot en milieuvriendelijk. Geef jij de auto een tweede leven? Dan kies je voor duurzaam ondernemen.

Volop keuze in tweedehands auto’s

Navigeer rustig door onze website, zodat je uiteindelijk op de juiste bestemming aankomt: jouw zakelijke droomauto. En omdat je kiest voor een tweedehands auto kan je een ‘duurdere’ auto rijden. Dat is toch heerlijk? Gewoon vanaf je bank met een goede kop koffie je auto bestellen.

Onze top 5 van BTW verrekenbare auto’s

Volkswagen Polo

Volkswagen Polo

Bekijk alle tweedehands Volkswagen Polo’s van heycar. Alle modellen zijn jonger dan 8 jaar en je krijgt minimaal 12 maanden garantie. Ontdek de verschillende occasions, kleuren en edities op onze site.

Volkswagen Polo te koop
Seat Leon

Seat Leon

Zoek je een auto waar je heerlijk comfortabel mee de weg op kunt? Dan is de Seat Leon jouw auto. Deze modieuze hatchback is stijlvol, lekker ruim, goedkoop in gebruik en in verschillende varianten verkrijgbaar.

Seat Leon te koop
Audi A4

Audi A4

De Audi A4 is al jarenlang een betrouwbare tweedehands auto. Al onze auto's zijn uitgebreid gecontroleerd. En ook een tweedehands Audi A4, rijdt als nieuw. Deze betrouwbare en stoere auto staat altijd voor je klaar.

Audi A4 te koop
Skoda Rapid

Skoda Rapid

Een leuke, relatief compacte gezinsauto: de tweedehands Skoda Rapid vind je op onze website zo rond de 15.000 euro. En of je nu kiest voor blauw, zwart of wit: je weet zeker dat je in een Skoda Rapid lekker zit.

Skoda Rapid te koop
Volvo V60

Volvo V60

Vakmanschap, een stijlvol design en kwaliteit: dat vind je terug in deze ruime gezinsauto. Ontdek vandaag nog of jouw Volvo V60 er tussen staat, bestel hem in drie eenvoudige stappen en laat hem gratis bezorgen.

Volvo V60 te koop

Heb je nog vragen over auto’s?

Weet je precies waar je naar op zoek bent, of heb je wat meer hulp nodig?

We helpen je graag.

Neem even contact op met ons Customer Succes Team via mail of telefoon 085 208 84 67.