29.09.2022

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden? 5 beste elektrische auto

elektrische auto's opladen in Nederland

Elektrisch rijden, kan je er in de toekomst nog omheen? Elektrisch rijden neemt sterk aan populariteit toe. Gelukkig neemt ook het aantal betaalbare tweedehands modellen toe. De aanschaf van een elektrische auto is gemiddeld hoger, maar het dagelijks verbruik ligt gemiddeld weer lager. Daarbij is het ook nog eens comfortabel en schoon rijden. Goed voor jou, je portemonnee en het milieu. hey, vandaar dat elektrisch rijden zo populair is. Wat zijn de voordelen en welke 5 tweedehands elektrische auto moet je kopen?

1. Elektrisch rijden is goedkoper

Als je elektrisch rijdt hoef je niet stijl achterover te vallen van de torenhoge prijzen bij de benzinestations. Maar wat kost elektrisch rijden? Uiteraard is dit afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan je type auto, de weersomstandigheden en je manier van rijden. Maar kan jij op je werk of thuis je auto opladen, dan is het een stuk voordeliger dan benzine. Ook qua onderhoud is het makkelijker. Zo hoef je geen olie te verversen en de slijtage van de auto is minder, waardoor de onderhoudskosten eveneens lager zijn. 


2. Elektrisch rijden is beter voor het milieu

Zoals gezegd is elektrisch rijden op de lange termijn beter voor je portemonnee, maar zeker ook voor het milieu. Let er wel op dat je groene stroom gebruikt. Als je echt wilt bijdragen aan het milieu, dan werkt dit nog beter met groene stroom. 


3. Elektrisch rijden is geen wegenbelasting betalen

Die blauwe enveloppen in de brievenbus, daar wordt niemand blij van. Als je een elektrische auto rijdt, dan is wegenbelasting verleden tijd. Ook de aanschafbelasting komt te vervallen. 


4. Elektrisch rijden is stil, soepel en snel rijden

Elektrische auto’s rijden enorm stil en comfortabel. Je hoeft niet te schakelen tijdens het rijden en doordat er minder geluid van de motor is kan je je beter focussen op de weg.

Ben je een sportieve rijder dan is een elektrische auto ideaal. Door de hogere motorkoppel gaat het optrekken namelijk een stuk sneller. 


5. Elektrische auto’s: profiteer van een groeiend aanbod 

Het aanbod nieuwe elektrische auto’s groeit in rap tempo. Nieuwe auto’s worden al snel occasions. En zo groeit dus ook het aanbod van tweedehands elektrische auto’s.


5 tweedehands elektrische auto’s die favoriet zijn bij heycar


1. Volkswagen ID.4

Een tweedehands SUV voor het hele gezin: de Volkswagen ID.4. Als je eenmaal achter het stuur zit, wil je er niet meer achter vandaan. De wegligging is uitstekend, en hij is ruim en comfortabel. De ID.4. is niet de allersnelste, maar kent wel drie verschillende standen: eco, comfort en sport. Het interieur is fraai en als je met het gezin op vakantie wilt kan de auto een caravan van 1000 kilo trekken. Tot slot een leuk feitje: deze auto heeft geen startknop. Zodra je naar de auto loopt, gaat de deur automatisch van het slot af en start de auto. Bij het uitstappen gaat de motor automatisch weer uit. Doe er je voordeel mee.


2. Volkswagen Golf - e-golf 

De Volkswagen e-Golf is een betaalbare tweedehands elektrische auto. Het is een kleinere auto met een flink vermogen. Hij is niet zo snel als een Tesla, maar er zit genoeg pit in. Het is een stille auto, maar door de handige e-soundknop produceer je extra geluid om bijvoorbeeld wandelaars en fietsers te waarschuwen. Zeker op drukke punten en in de stad kan dat gevaarlijke situaties voorkomen. Verder zit er een degelijk audiosysteem in de auto, is het infotainment dik in orde en het interieur van prima kwaliteit. Kortom: een fijne occasion voor een fijne prijs.


3. Fiat 500E

De Fiat 500E is een ontzettend leuke, compacte en snelle auto. Daarnaast is het comfort ook verrassend hoog. Een tweedehands Fiat 500E is ideaal voor in de stad. Hij heeft weinig moeite met drempels, trekt snel op en je parkeert de occasion moeiteloos naast de laadpaal. Ook is het natuurlijk fijn rijden in een automaat. Het is een originele auto met moderne technologie, (rijhulp-)systemen en verrassende details.


4. Renault ZOE

De actieradius van elektrische auto’s wordt steeds beter. En dat zorgt ervoor dat je naast de Renault ZOE niet nog een auto nodig hebt. Het is een uiterst plezierig model met een prettige rij-ervaring en lage geluidsniveaus. De auto is ideaal voor mensen die wat minder comfortabel zijn op de weg. Zeker door de automatische versnellingsbak die je in de drive kan zetten. Ook de zit is wat hoger, zodat je goed overzicht op de weg hebt. 

Lees onze volledige Renault Zoe review.


5. CUPRA Born

Vanuit Seat is het merk Cupra geïntroduceerd, een bijzonder sportieve en stijlvolle auto. Deze occasion heeft een zeer prettig weggedrag: stil, snel en stijlvol. Het sierlijke design zorgt ervoor dat je elke dag met plezier je auto instapt. En ook je passagiers zitten comfortabel. Er is namelijk genoeg ruimte voor de benen en de bagage. Kortom: de CUPRA Born is echt even wat anders.