07.09.2022

Wat zijn de beste tweedehands kleine stadsauto’s?

 gebruikte kleine stadsauto's in Edinburgh

Bij het kopen van een nieuwe auto breng je eerst je wensen in kaart. Wat is bijvoorbeeld je budget, je levensstijl en je situatie. Ga je de auto gebruiken om eenvoudig van A naar B te rijden, is het een tweede auto om de boodschappen mee te doen of moet je voor je werk veel kilometers afleggen? En woon je in een drukke stad of op het platteland? Als je in de stad woont, niet al te veel kilometers aflegt en een beperkt budget hebt, dan is een tweedehands stadsauto er voor jou. En het mooie is: een kleine auto heeft grote voordelen.

Je kleine vriend, ideaal voor in de stad 

Een kleine auto wordt niet voor niets een stadsauto genoemd, het is de ideale auto voor in de stad. Vaak is het, zeker in Nederland, erg druk. Denk aan de vele auto’s, de fietsers en wandelaars. Ook is er niet altijd parkeerplek of zijn de parkeervakken klein. Bijkomend voordeel is dat je in de stad over het algemeen niet veel kilometers aflegt: dan scheelt een kleine auto ook nog eens in je brandstofverbruik.

De grootste voordelen tegen de kleinste kosten 

Een stadsauto verbruikt minder benzine dan bijvoorbeeld een SUV of hatchback. En minder tanken, wie wil dat niet? Ook betaal je voor een stadsauto minder wegenbelasting en zijn de kosten voor onderhoud lager.

Groot aanbod tweedehands stadsauto’s 

Het aanbod kleine tweedehands modellen is gigantisch. Zeker online is er genoeg verkrijgbaar. Van een Fiat 500 tot een Renault Twingo en van een Kia Picanto tot een Skoda Citigo. En het leuke van online: je kan gewoon vanaf je bank door onze website navigeren. Lekker ongestoord kijken welke auto bij jouw situatie past. Zo kom je uiteindelijk op de juiste bestemming, je nieuwe stadsauto. Bestel je auto online en hij wordt gratis thuisbezorgd. 

Een duurzame keuze 

Een auto die al bestaat hoef je niet opnieuw te maken. Dat is logisch, maar juist daarom is het kopen van een tweedehands auto een duurzame keuze. Er hoeft geen nieuwe auto gefabriceerd te worden en zo verminder je de uitstoot van koolstofdioxide. Verder zijn er geen nieuwe materialen nodig en voorkom je het transport van een nieuwe auto. Kortom: geef een auto een tweede leven. Dat is fijn voor jou, en onze toekomstige generatie.

5 aantrekkelijke stadsauto’s

De beste stadsauto hangt natuurlijk af van je wensen, situatie en budget. Toch hebben we hieronder 5 geweldige stadsauto’s uitgelicht.

Fiat 500 

De Fiat 500 is als chique kleding: het ziet er fantastisch uit, maar het zit niet altijd even lekker. Dus ga je voor de looks, dan is dit een bijzonder hippe stadsauto. Deze stijlvolle Italiaanse eyecatcher valt op tussen de massa. Verder zijn de brandstofkosten laag en hebben met name de midden modellen een goede uitrusting. Ook zakelijk gezien biedt deze auto leuke mogelijkheden voor reclame-doeleinden. Kortom: een fijne stadsauto die snel en soepel rijdt, en er vooral goed uitziet. Het oog wil tenslotte ook wat. 

Renault Twingo 

Een ruime stadsauto? Dat hoor je niet vaak, maar deze Renault Twingo onderscheidt zich. Hij biedt relatief veel binnenruimte, dus ook voor je passagiers is de Renault Twingo een aangename verrassing. Van buiten behoudt hij zijn compacte karakter. Je manoeuvreert hem soepel door het verkeer en parkeert hem probleemloos in de kleinste ruimtes. De Renault Twingo is gewoon een ontzettend leuke stadsauto. 

Kia Picanto 

De Kia Picanto, de naam zegt het al, is een lekkere pikante stadsauto. Hij is compact, populair en betrouwbaar. Het weggedrag van deze auto is eveneens prima, zeker als je de prijs in ogenschouw neemt. De zitruimte is prima en hij is technisch dik in orde. Het kwaliteitsniveau van de Picanto is bijzonder hoog, zelfs als je alleen maar korte ritjes maakt. Dat is ook precies de reden waarom de tweedehands modellen populair zijn. Kortom: een scherpe prijs voor een betrouwbare auto. 

Skoda Citigo 

Wil je een stadsauto die lekker comfortabel op de weg ligt en gemakkelijk rijdt? Dan is de Skoda Citigo jouw tweedehands occasion. Deze stadsauto is ontworpen met maximale binnenruimte, zodat je ook nog je vrienden en bagage mee kunt nemen. Deze veelzijdige klasbak is ideaal als tweede auto, als stadsauto of als auto voor een klein gezin dat niet al te veel lange afstanden aflegt. Verder is hij aantrekkelijk in de belasting, verzekeringen en tanken. Ook qua onderhoud en afschrijving heb je het met de Skoda Citigo goed voor elkaar. 

Volkswagen up 

Wordt dit de eerste auto die je gaat kopen? Dan is de tweedehands Volkswagen up een slimme keuze. Hij is namelijk prettig te besturen, de wegligging is goed, hij is niet overdreven snel en alle standaardopties zitten erop. Deze stadsauto houdt goed zijn waarde en de relatief lage brandstof- en verzekeringskosten is voor iedere starter mooi meegenomen. De Volkswagen up is een stadsauto met allure.