Contacteer ons op+31852088467

30.08.2022

Je eerste occasion online en veilig kopen? Lees de 5 tips van onze experts

Een eerste occasion kopen kan behoorlijk spannend zijn. Het is een flinke uitgave en je wilt zeker weten de juiste keuze maken. Daarom is het slim om zelf eerst een aantal punten op een rij te zetten. Wat is bijvoorbeeld je budget, zoek je een bepaald merk laten we zeggen volkswagen golf occasion en welke opties moet je nieuwe occasion minimaal hebben? Hoeveel kilometer mag je eerste occasion op de teller hebben staan? Het kan zijn dat je al antwoord hebt op deze vragen, dan kun je gericht op zoek. Als je nog geen idee hebt, dan start hier je zoektocht. 

Wat je in ieder geval zeker weet is dat een occasion goedkoper is dan een nieuwe auto. En het mooie bij heycar: al onze auto’s zijn op kwaliteit, geschiedenis, ongevallen en meer gecontroleerd. Daarbij is iedere occasion jonger dan 8 jaar en heeft minder dan 150.000 kilometer op de teller.

Zo voorkom je een miskoop en heb je de zekerheid dat je nog lange tijd plezier aan je nieuwe occasion beleeft. Om je op weg te helpen geven we 5 belangrijke tips.  

Tip 1. Gebruik de handige filters 

Waar je vroeger de autodealer moest bezoeken om occasions te kunnen bekijken, kun je tegenwoordig via ons online platform duizenden auto’s vergelijken. Het kost je weinig tijd, je hebt geen verkopers om je heen en je kunt in alle rust kijken en vergelijken. 

Goed, je zoektocht begint online. Dan is het slim om gebruik te maken van de handige filters op onze website. Zo kom je snel bij auto’s terecht die passen binnen jouw budget. Vervolgens kun je nog enkele criteria aangeven, zodat er een kleinere selectie van geschikte occasions overblijft. In slechts een paar klikken ben je al een heel eind op weg.

Gebruik bijvoorbeeld ons online platform, de filters die je kunt toepassen zijn:

 • prijs 
 • merk 
 • model 
 • kilometerstand
 • jaar
 • locatie 
 • carrosserie
 • brandstoftype
 • type versnelling 
 • kleur

Ideaal toch? Vanuit huis lekker een beetje scrollen, auto’s bekijken en vergelijken, zodat je uiteindelijk jouw eerste occasion online kunt bestellen? Bij iedere auto op onze website vind je alle informatie die je nodig hebt. En om je een zo realistisch mogelijk beeld te geven zijn de foto’s van de auto’s haarscherp. Dus ook eventuele krassen, oneffenheden of deukjes zijn zichtbaar. Wel zo eerlijk toch? Zo kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan. Mocht je meer informatie willen of heb je nog geen idee welke auto bij je past, dan kun je altijd even contact met ons opnemen via telefoon of e-mail. Onze toegewijde klantenservice staat altijd voor je klaar. 

Tip 2. Verdiep je in de auto die past bij jouw wensen 

Even als voorbeeld: stel je budget is tussen de 6.000 en 10.000 euro. Dan voer je deze gegevens in op onze website, en dan blijven er bijvoorbeeld nog 80 geschikte auto’s over. De selectie van 80 geschikte auto’s kun je weer verfijnen door extra voorkeuren aan te geven. Uiteindelijk blijven er bijvoorbeeld 5 geschikte auto’s over die voldoen aan jouw wensen. Daar kun je reviews over lezen, YouTube video’s over bekijken en in je vriendenkring vragen wat ze van de auto vinden. Misschien ken je wel iemand die dezelfde auto heeft? Zo heb je nog meer zekerheid bij je aankoop en weet je zeker dat je de juiste beslissing neemt. Dat is een kleine moeite en wel zo prettig.

Tip 3. Betaal nooit teveel   

Logisch, niemand wil teveel betalen voor zijn auto. En dat is dan ook een groot voordeel bij heycar: je betaalt nooit teveel voor je auto. De prijs die je op onze website ziet, is de prijs die je betaalt. En dat is een eerlijke prijs, altijd. Je hoeft dus geen moeilijke of ongemakkelijke onderhandelingen te doen. In alle rust en in jouw tempo kies je ervoor of je het wel of niet wilt doen. Zo heb je achteraf ook niet het gevoel dat je teveel hebt betaald, omdat het afdingen bijvoorbeeld niet lukte. 

Mocht je alsnog vragen hebben over de prijs die bij de auto vermeld staat, neem dan gewoon even contact op. Ons Customer Service Team is een team dat niets leuker vindt dan jou helpen bij je zoektocht naar je eerste occasion.   

Tip 4. Profiteer van 14 dagen retourrecht  

Zodra je in een paar eenvoudige stappen jouw favoriete occasion besteld hebt, dan bezorgen we hem gratis bij je thuis. Je bezorger laat netjes je nieuwe auto zien, vertelt hoe alles werkt en staat klaar voor al je vragen. Nu is het jouw beurt: klaar voor je eerste proefrit. 

Als je een proefrit maakt, let dan minimaal op de volgende punten: 

 • Hoe is de vering en lijnt de auto niet teveel naar links of rechts uit?
 • Zijn er geen problemen bij het schakelen?
 • Zit je comfortabel en heb je goed zicht op de weg?
 • Is alles naar wens in te stellen - denk bijvoorbeeld aan de spiegels en verlichting?
 • Hoe reageren de remmen? 

Omdat je maar liefst 14 dagen retourrecht hebt, kun je jouw nieuwe occasion uitgebreid testen. Rijd even op verschillende wegen met verschillende weersomstandigen. Op een slecht wegdek reageert je auto weer anders dan op de snelweg. En overdag met zonlicht is het anders rijden dan in de avond met verlichting. Gebruik de 14 dagen, zodat je 100% overtuigd raakt. Mocht je alsnog niet zeker zijn, dan kan je altijd nog een monteur naar je auto laten kijken. Ook daar heb je in die 14 dagen de tijd voor.  

Tip 5. Neem de tijd voor je beslissing en vergeet je verzekering niet 

Als je helemaal tevreden bent met je nieuwe occasion dan kan je er volop van gaan genieten. Vergeet alleen niet je verzekering op tijd af te sluiten. Je kunt online in een paar stappen alle autoverzekeringen vergelijken en een keuze maken. Vanaf het moment dat de auto op jouw naam staat moet je hem minimaal WA verzekeren. 

Kortom: het gehele proces van je occasion zoeken tot bestellen kan eenvoudig via ons platform. Via de slimme filters kom je al snel uit bij occasions die volledig voldoen aan jouw wensen. Je kiest je favoriete occasion en in slechts een paar stappen heb je hem besteld. Vervolgens plan je een bezorgdatum en wordt de auto gratis bij je thuisbezorgd.

Als de auto echt niet aan je verwachtingen voldoet, kan je hem terugbrengen en zullen we je geld teruggeven. Er zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. Je mag er maar maximaal 500 km mee gereden hebben en uiteraard dien je hem in dezelfde staat terug te brengen als waarin je hem hebt meegekregen. Een vraag over het terugbrengen van je nieuwe auto: hey@heycar.nl

Ready to go? Laten we de perfecte auto voor je vinden

Vind mijn tweedehands auto

Heb je nog vragen?

Weet je precies waar je naar op zoek bent, of heb je wat meer hulp nodig? 

We helpen je graag. 

Neem even contact op met ons Customer Service Team via mail of telefoon.