Renault Trafic review 2023

1 / 9

beoordeling van heycar

Jaar
2014
Categorie
Bestelwagen
Brandstof
Diesel

Geschreven door

7 / 10

beoordeling van heycar

Goed, maar anderen zijn beter

Voordelen

  • Verbeterd in 2019: veel betere bestelwagen geworden
  • Verfijnd en comfortabel
  • Nieuwe 2,0 dCi is stil

Nadelen

  • Van binnen voelt hij gedateerd
  • Rivalen kunnen meer meenemen
  • Oudere 1,6 dCi motor kan lethargisch overkomen
Inhoudsopgave

Eindoordeel over de Renault Trafic

"Het is een hele tijd geleden dat Renault buiten Frankrijk een echt succes boekte op de markt voor middelgrote bestelwagens. Je moet jaren terug gaan om de Trafic terug te vinden in de lijst met jaarlijkse bestsellers. En zelfs toen bleef hij achter bij de grote concurrenten zoals de Ford Transit Custom, Volkswagen Transporter en Opel Vivaro."

Gezien zijn strubbelingen is het begrijpelijk dat Renault de Trafic in 2019 aan de grootste revisie heeft onderworpen sinds zijn introductie in 2014. 


Het exterieur is bijvoorbeeld mooier gemaakt met een nieuwe voorzijde die fonkelt van de eigenzinnige ledverlichting en uitgebreide chromen details. Ook is er een nieuw kleurenschema, de Urban Grey.


Ook onder het blik zijn er belangrijke wijzigingen. De 1,6 dCi dieselmotoren bestaan niet meer, en zijn vervangen door geheel nieuwe 2,0 liter dCi eenheden, die een turbo met variabele geometrie hebben om meer vermogen te ontwikkelen en om (belangrijker) een betere trekkracht in de lage toeren te hebben bij zware beladingen. 


De stuurinrichting en ophanging zijn overgenomen van de oude Trafic, wat betekent dat de editie van 2019 dezelfde precieze wegligging en hetzelfde goede rijcomfort heeft als eerst. De zestraps automaat is uitstekend, met soepele schakelingen en een goede anticipatie bij op- en terugschakelen. 


De laadruimte van de Trafic is niet gewijzigd, dus kunnen rekken en opbergoplossingen voor de laadruimte gemakkelijk worden overgeplaatst. De Trafic heeft dezelfde slimme laadoplossingen als voorheen, met als populairste oplossing het handige schutbordluik dat de maximale laadlengte van de bestelwagen verlengt tot 4,1 meter.


De Trafic is verkrijgbaar in twee lengtes en twee hoogtes en kan voorwerpen tot 3,75 meter meenemen. De laadcapaciteit varieert tussen de 5,2 en 8,6 kubieke meter. De laadruimte heeft een doorsteekluik dat eenvoudig in gebruik is voor het laden van lange planken of buizen.


Vergelijkbare bestelwagens die je kunt overwegen zijn de Ford Transit Custom, de Opel Vivaro, en de Volkswagen Transporter.

Populaire modellen

Terug naar boven