Mercedes-Benz Vito review 2024

1 / 9

beoordeling van heycar

Jaar
2015
Categorie
Bestelwagen
Brandstof
Diesel, Benzine

Geschreven door

8 / 10

beoordeling van heycar

Is zijn hogere prijs dan gemiddeld waard

Voordelen

  • Uitstekende kwaliteit en rijdt fantastisch
  • De finesse van een auto en stille motoren
  • Goede standaard uitrustingsniveaus

Nadelen

  • Voetbediende parkeerrem is irritant
  • Geen optie voor een verhoogd dak
  • Gebrek aan bergruimte in de cabine
Inhoudsopgave

Eindoordeel over de Mercedes-Benz Vito

"Mercedes-Benz koos er voor deze Vito voor om niet met een onbeschreven blad te beginnen. Maar met de nieuwe styling, de auto-achtige cabine, lagere gebruikskosten en een verlaagde prijs, is het nieuwe model op vele manieren aantrekkelijk."

Hij behoudt de indrukwekkende wegligging en prestaties van zijn voorganger. Op andere gebieden is het even opletten: er bestaat bijvoorbeeld geen variant met een verhoogd dak van.


Een van de grootste wijzigingen is de toevoeging van een 1,6 liter dieselmotor, dezelfde als die in de Renault Trafic zit. De nieuwe motor wordt aangeboden met alleen voorwielaandrijving en in twee versies, de 88 pk en de 114 pk. Dus is de Vito nu voor een lagere prijs te koop. De andere motor is de 2,1 liter diesel, verkrijgbaar met vermogens van 136 pk tot 190 pk en alleen met achterwielaandrijving.


De Vito is beschikbaar in drie lengtes, die stuk voor stuk 140 mm langer zijn dan de equivalente variant van de oude Vito. Het maximale bruto voertuiggewicht gaat van 2.500 kg tot 3.200 kg afhankelijk van de configuratie, en het model met de meeste mogelijkheden mag een lading vervoeren tot 1.350 kg. De maximale laadvolumes variëren van 5,5 m3 tot 6,6 m3.


De nieuwe Vito is erg verfijnd en stil onderweg door de kwaliteitsmotoren en goede geluidsisolatie. De basismotor van 1,6 liter in de 109 CDI kan overbelast aanvoelen met een volle lading aan boord, maar in de stad doet hij het prima. De Vito heeft een goede wegligging en een goede stuurweerstand. De controle over de carrosserie maakt indruk. Het is een erg comfortabele bestelwagen voor lange ritten op de snelweg.


Behalve als gesloten bestelwagen is hij verkrijgbaar in de variant met een dubbele cabine en als Tourer met acht zitplaatsen. Die laatste bestaat in twee kwaliteiten, Pro en Select. De Pro exemplaren zijn meer gericht op basale taken, zoals transport voor scholen, terwijl de Select is bedoeld voor de taxisector en profiteert van een cabine die meer op een auto lijkt, met luxe-kenmerken zoals airconditioning. De Vito vormt ook de basis voor de deftige V-Class, die een geheel andere cabine heeft.


Er is een heleboel nuttige technologie beschikbaar inclusief zijwindassistentie, hill start assist, load adaptive control en een systeem tegen omslaan. Verder zijn er standaard twee airbags, en in de Tourer kunnen dat er acht worden. Wie voor de optie van een trekhaak kiest krijgt er standaard aanhangwagenstabiliteitscontrole bij, en kan profiteren van een optionele achteruitrijcamera, die een speciale instelling heeft bedoeld om te helpen de aanhangwagen zonder hulp te koppelen.


Vergelijkbare bestelwagens zijn de Ford Transit Custom, de Volkswagen Transporter en de Opel Vivaro.

Populaire modellen

Terug naar boven